Kirken med på dugnad for å begrense smitte


Fra 4. januar 2021 er det innført en to ukers sosial nedstenging i Norge med nye smittevernregler og anbefaling om å avlyse gudstjenester og lignende aktiviteter.

 

Dette de nye reglene og anbefalingene for kirken som gjelder fra 4. januar:

  • Forbud mot flere enn 50 deltakere i begravelse, og begrenset antall deltakere på andre arrangement. Antallet deltakere er avhengig av størrelse på kirken med tanke på at man må holde 2 meter avstand. I Haslum, Tanum og Snarøya kirke er det plass til mellom 17 og 25 personer.
  • Dåp kan gjennomføres med barn, foreldre og to faddere. Vielse kan gjennomføres med brudepar og to forlovere. 
  • Planlagte gudstjenester, samlinger og faste aktiviteter for alle aldersgrupper holdes digitalt eller avlyses til og med 18. januar.

Å stenge ned fysiske samlinger fordi myndighetene ber oss om det, ligger ikke i en kirkes natur. Likevel er formålet her å verne om helse, å delta i et krafttak som en viktig samfunnsaktør, og unngå unødvendig tap av både liv og jobber.

 

Trenger du noen å snakke med?

Kirkens prester og diakoner er på jobb og står klare for koronasikre samtaler. Vi har taushetsplikt, enten du vil ringe, chatte eller ha en videosamtale. 
Kontakt:
Thomas Wagle, sogneprest: 41127894
Ruth Ingeborg Sveinsdotter, kapellan (prest): 90997345
Siri Nygaard Nilssen, diakon: 98267803
Tor Olav Gauksås, kateket (ungdom): 98267826

Finn mailadresser og øvrig kontaktinformasjon til alle ansatte.

Kirkens SOS er kirkens døgnåpne krisetelefon, tlf: 22 40 00 40. Du kan også chatte og sende melding. Finn kontaktinformasjon til Kirkens SOS. 

Bilde: Dåp i Fenstad kirke i Nes, når korona preget hele verden. Rengjøring av kontaktpunkter som døpefont, kirkebenk og dørhåndtak mellom de to dåpene som ble gjennomført. Foto: Bo Mathisen

Tilbake